Rakott kelbimbó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk és mérettől függően, félbe- negyedbe vágjuk. Egy liter sós, forró vízben fedő alatt félpuhára pároljuk.
Egy fej vöröshagymát finomra vágunk, az étolaj felén megdinszteljük és két gerezd felaprított fokhagymát hozzáteszünk. Rövid dinsztelés után elkeverjük a darált hússal és fehéredési sütjük.
Beletesszük a felaprított zöld paprikát, meghintjük az őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, és a felaprított zellerrel. Beletesszük a babérlevelet, és jól átkeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és lefedjük és készre pároljuk. Ha kész, a babérlevelet kivesszük belőle.
Jénai tálba beleöntjük az étolajat, megpirítjuk rajta a megmosott rizst, sózzuk, hozzáadjuk a maradék felaprított fokhagymát, összekeverjük és felengedjük a kelbimbó főzőlevével. Fedő alatt félkészre pároljuk.
Egy kiolajozott tepsibe párolt káposztalevelet fektetünk, rámerjük a rizs felét, majd a pörkölt felét, rá a kelbimbót, és őrölt köménnyel meghintjük. Rátesszük a tejföl egyharmadát, a maradék pörköltet, a maradék rizst, lefedjük kelkáposztalevéllel és beborítjuk a maradék tejföllel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben, nagy lángon, kb. 20 percig sütjük.