Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli tepsiben

Rakott krumpli tepsiben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli tepsiben

Rakott krumpli tepsiben

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 10 db főtt tojás
  • 1 pár házikolbász szeletelve
  • 3 db friss tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl, vagy főzőtejszín
  • kevés vaj, vagy zsír
  • ízlés szerint só, és őrölt bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojást keményre főzzük, kihűtjük.
Az összes hozzávalót felszeleteljük, és zsírral, vagy vajjal kikent tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.

A tejfölből, vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból, és a lisztből mártást készítünk, és igyekszünk minél habosabbra felverni.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel. Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.

Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük. Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve, kicsit pirítsunk rá.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Rakott krumpli tepsiben 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére