Főoldal / Egytálételek / Rakott méteres zöldbab pulykahússal

Rakott méteres zöldbab pulykahússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott méteres zöldbab pulykahússal

Rakott méteres zöldbab pulykahússal 2

Hozzávalók:

  • 1 kg méteres zöldbab
  • 50 dkg pulykacomb filé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 mk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 tk. pirospaprika
  • 5 cl étolaj
  • 4 dl tejföl
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst a szokott módon megfőzzük. A húst ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk. A babot /én méteres zöld színű babot használtam /félpuhára főzzük, lecsepegtetjük.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával. Megsózzuk és a saját levében puhára pároljuk. Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük.

Alulra a zöldbab felét, rá a bacon szeleteket, rizst, majd a húst, végül a maradék babbal betakarjuk. Tejföllel megkenjük a tetejét és sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál tejföllel még meglocsolhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére