Rakott méteres zöldbab pulykahússal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst a szokott módon megfőzzük. A húst ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk. A babot /én méteres zöld színű babot használtam /félpuhára főzzük, lecsepegtetjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, fűszerezzük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával. Megsózzuk és a saját levében puhára pároljuk. Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük.
Alulra a zöldbab felét, rá a bacon szeleteket, rizst, majd a húst, végül a maradék babbal betakarjuk. Tejföllel megkenjük a tetejét és sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál tejföllel még meglocsolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!