Elmentem!Rántott csirke kukoricás panírban
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 kg burgonya
- olaj
- só
- zöldpetrezselyem
- tojás
- kukorica liszt
- víz
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A felső combokat a csontnál bevágom, megmosom, szárazra törlöm, sózom.
A burgonyát megpucolom, megmosom, kockázom, sós vízben puhára főzöm.Ha megfőtt,leszűröm, apróra vágott petrezselyembe forgatom.
Elkészítem a panír hozzávalóit, A tojásokat habosra felverem, a kukorica lisztet tányérba öntöm. A combokat egyenként először, lisztbe, tojásba, és megint lisztbe forgatom.
Felforrósítom az olajat, és a combokat lassú tűzön készre sütőm.
Tipp / megjegyzés:
A kukorica liszttől ropogósabb lesz a panír, mi így szeretjük.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!