Rántott csirkecomb tepsiben sütve
Hozzávalók:
A páchoz:
A panírozáshoz:
A locsoláshoz:
|
|
Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk és megmossuk.
A joghurtot sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy zacskóba tesszük a combokat majd ráöntjük a joghurtos keveréket.
A zacskó száját bekötjük és a csirkét jól összerázzuk az öntettel. Egy órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk étolajjal.
A tojásokat a tejjel és sóval felverjük.
A combokat kivesszük a zacskóból és először lisztbe, majd a tojásba végül a morzsába forgatjuk.
Tepsibe sorakoztatjuk. Étolajjal meglocsoljuk őket.
Lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük. A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, újra lefedjük és még negyed órára visszatesszük a sütőbe. Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.
Ízlés szerinti körettel és salátával kínáljuk.