Rántott csirkemell és karfiol bulgurral
Hozzávalók:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő sós, borsos, köménymagos vízben roppanósra főzzük.
A bulgurt leöblítjük és feltesszük főni dupla mennyiségű vízben. Sózzuk,borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a karfiol és a bulgur, felszeleteljük a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és bepanírozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk.
Ha meg főtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni,majd szintén bepanírozzuk.
Forró olajban aranysárgára sütjük.
Ha megfőtt a bulgur és kisültek húsok, és a karfiol rózsák tálalunk.
Tálalásnál a tányérra teszünk a bulgurból, a rántott csirkemellből és a karfiolból is.
Jó étvágyat kívánok!