Rántott göngyölt hús
Hozzávalók:
Pácléhez:
Sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A karaj szeleteket húskloffólóval vékonyra kiverjük mindkét oldalról, majd félre tesszük.
Egy közepes cukkinit, vagy bármilyen tököt meg hámozuk, és 8 vékony szeletet vágunk belőle. A megmaradt tököt bármire fel lehet használni.
Pácléhez valókat egy mélyebb tálba tesszük, rá öntjük a vizet és elkeverjük. Majd ebbe bele tesszük a hús szeleteket, és rá a tök szeleteket. 4-órán át hagyjuk benne érlelni.
Majd papírtörlőre kiszedjük és a felesleges lét leszárítjuk róla, félre tesszük.
Előkészítjük a panírnak valókat.
15dkg lisztet egy mély tányérba teszünk, következő tányérba morzsát, korpát és a maradék 5 dkg lisztet, ezt elkeverjük, majd a tojásokat egy mélyebb kis tálba fel ütjük, hozzá adjuk a tejet, étel ízesítőt, kissé fel verjük.
Utána egy szelet húst vágó deszkára teszünk, a közepébe egy szelet tököt rakunk, és fel göngyölítjük. Hogy ne nyíljon szét, praktikus egy fogpiszkálóval át szúrni, és ugyan így járunk el a többi szelettel is. Majd ha kész vagyunk, egyesével lisztbe, tojásba ,és zsemlemorzsába forgatjuk.
Ha minddel végeztünk, akkor egy nagy méretű serpenyőbe olajat öntünk, és gázon fel hevítjük.
Végül a húsokat bele tesszük és takarék lángon 25 perc alatt forgatással készre sütjük, papír törlővel bélelt tányérra szedjük, hogy az olaj le csepegjen róla.
Még melegen tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én: Rizst készítettem, és dinnye golyókkal díszítettem körülötte.
Bármilyen savanyúval tálalható.