Főoldal / Sertés ételek / Rántott göngyölt hús

Rántott göngyölt hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott göngyölt hús

Rántott göngyölt hús

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 8 szelet tök
  • 4 tojás
  • 10 dkg zsemle morzsa
  • 2 evőkanál étkezési korpa
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1/2 mokkáskanál ételízesítő

Pácléhez:

  • 0,5 liter víz
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 mokkáskanál őrölt bors
  • 1/2 mokkás kanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Sütéshez:

  • 0,5 liter étolaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A karaj szeleteket húskloffólóval vékonyra kiverjük mindkét oldalról, majd félre tesszük.

Egy közepes cukkinit, vagy bármilyen tököt meg hámozuk, és 8 vékony szeletet vágunk belőle. A megmaradt tököt bármire fel lehet használni.

Pácléhez valókat egy mélyebb tálba tesszük, rá öntjük a vizet és elkeverjük. Majd ebbe bele tesszük a hús szeleteket, és rá a tök szeleteket. 4-órán át hagyjuk benne érlelni.

Majd papírtörlőre kiszedjük és a felesleges lét leszárítjuk róla, félre tesszük.

Előkészítjük a panírnak valókat.
15dkg lisztet egy mély tányérba teszünk, következő tányérba morzsát, korpát és a maradék 5 dkg lisztet, ezt elkeverjük, majd a tojásokat egy mélyebb kis tálba fel ütjük, hozzá adjuk a tejet, étel ízesítőt, kissé fel verjük.

Utána egy szelet húst vágó deszkára teszünk, a közepébe egy szelet tököt rakunk, és fel göngyölítjük. Hogy ne nyíljon szét, praktikus egy fogpiszkálóval át szúrni, és ugyan így járunk el a többi szelettel is. Majd ha kész vagyunk, egyesével lisztbe, tojásba ,és zsemlemorzsába forgatjuk.

Ha minddel végeztünk, akkor egy nagy méretű serpenyőbe olajat öntünk, és gázon fel hevítjük.
Végül a húsokat bele tesszük és takarék lángon 25 perc alatt forgatással készre sütjük, papír törlővel bélelt tányérra szedjük, hogy az olaj le csepegjen róla.

Még melegen tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én: Rizst készítettem, és dinnye golyókkal díszítettem körülötte.
Bármilyen savanyúval tálalható.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére