Rántott göngyölt tarja, füstölt hússal töltve, tojáslepénykével
Hozzávalók:A húshoz:
A panírhoz:
A tojásos lepénykékhez:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A szeletelt tarját kiklopfoljuk. Gyengén sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre egy vékony füstölt hús szeletet fektetünk. Feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük.
Bepanírozzuk, lisztben, tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk.
Mérsékelt tűzön, olajban kisütjük. A fogvájót a végén eltávolítjuk.
A tojáslepényke elkészítése.
A tojáshoz hozzátesszük a keményítőt és annyi lisztet, hogy sűrű legyen. A tejjel felengedjük, mégpedig annyival, hogy nokedli sűrű masszát kapjunk.
Ételízesítővel ízesítjük. Serpenyőben felhevített olajba evőkanállal teszünk egy-egy kanálnyit, és halvány barna színűre sütjük mindkét oldalán.
Papír szalvétára szedjük.
A göngyölt húst a tojásos lepénykével és hordós káposztával kínáljuk.
Jó étvágyat!