Főoldal / Sertés ételek / Rántott göngyölt tarja, füstölt hússal töltve, tojáslepénykével

Rántott göngyölt tarja, füstölt hússal töltve, tojáslepénykével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rántott göngyölt tarja, füstölt hússal töltve, tojáslepénykével

Rántott göngyölt tarja,füstölt hússal töltve-tojáslepénykével

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 80 dkg sertéstarja
  • 40 dkg füstölt tarja
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A panírhoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl napraforgó olaj

A tojásos lepénykékhez:

  • 2 db tojás (felverve)
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 csapott ek. finomliszt
  • 1 dl tej (szükség szerint)
  • ételízesítő ízlés szerint

A sütéshez:

  • 1 dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szeletelt tarját kiklopfoljuk. Gyengén sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre egy vékony füstölt hús szeletet fektetünk. Feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük.
Bepanírozzuk, lisztben, tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk.
Mérsékelt tűzön, olajban kisütjük. A fogvájót a végén eltávolítjuk.

A tojáslepényke elkészítése.
A tojáshoz hozzátesszük a keményítőt és annyi lisztet, hogy sűrű legyen. A tejjel felengedjük, mégpedig annyival, hogy nokedli sűrű masszát kapjunk.
Ételízesítővel ízesítjük. Serpenyőben felhevített olajba evőkanállal teszünk egy-egy kanálnyit, és halvány barna színűre sütjük mindkét oldalán.
Papír szalvétára szedjük.

A göngyölt húst a tojásos lepénykével és hordós káposztával kínáljuk.
Jó étvágyat!

Rántott göngyölt tarja, füstölt hússal töltve, tojáslepénykével 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére