Rántott karaj joghurtos majonézes salátával
Hozzávalók:
A panírhoz:
A körethez:
A sütéshez:
A joghurtos, majonézes salátához:
|
|
Elkészítés:
A joghurtot és a majonézt krémesre keverjük. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük. A saláta keverékre öntjük és összeforgatjuk. A hűtőbe tesszük míg elkészítjük a húst és a köretet.
A hús szeleteket kiklopfoljuk, majd fél órát a sütés előtt vízben úsztatjuk. Ettől lesz szép hólyagosra sült rántott húsunk.
A hús szeleteket besózzuk, majd lisztbe, a felvert tojás és tej keverékébe mártjuk, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Fedő alatt felhevített étolajban, lassú tűznél kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A fűszereket elkeverjük majd a burgonyára szórjuk és alaposan átforgatjuk.
Fél órát állni hagyjuk majd felhevített olajban két részletben kisütjük.
A karajszeleteket a fűszeres burgonyával és salátával kínáljuk.