Rántott karfiol majonézes krumplival
Hozzávalók:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük,sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, és szintén hagyjuk hűlni.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal.
Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.
A karfiolt a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük.
A karfiolt a majonézes burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!