Rántott sajt és párizsi rizi-bizivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A párizsit és a sajtot fél centi vastagra szeleteljük. A párizsi széleit bevagdossuk, így nem ugrik össze sütés közben.
A tojásokat habosra felverjük.a sajtot duplán panírozzuk be:liszt, tojás, liszt, morzsa ez a sorrend, így a sajt nem tud kifolyni a panírból.A párizsit elég egyszer panírozni : liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Az olajat felmelegítjük majd kisütjük benne a panírozott sajtot, és párizsit.
Egy lábosba kevés olajat öntünk amiben a rizst üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a borsót, majd felengedjük 2 pohár sós vízzel.( 6 dl).
A tetejére egy főzőkanalat teszünk, és rá egy fedőt így főzzük.Amikor beissza a vizet, elzárjuk a lángot, és teljesen lefedjük a fedővel. Néha megkeverjük.
Friss salátával kínálom.
Jó étvágyat kívánok!