Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
Közben a májat kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom.
A királyrákot alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát. A ráknak készítek sörtésztát.
Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.
A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom.
A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.
Tálaláskor teszek a tányérra májat, rákot, mellé a krumplit, és borsó-kukorica keveréket, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, és teszek mellé sárgabarack befőttet.
Tipp / megjegyzés:
Két finomság – a máj és a rák -együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.