Rántott szelet sült őszibarackkal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint besózzuk, és egy kicsit állni hagyni.
Ezután duplán bepanírozzuk.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk bele a hússzeleteket.
Ezután bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, majd belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat.
Elkezdjük sütni, és közben rácsorgatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét.
Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst.