Főoldal / Sertés ételek / Rántott szelet sült őszibarackkal

Rántott szelet sült őszibarackkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott szelet sült őszibarackkal

Rántott szelet sült őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • kb. 5 dk vaj
  • 1 db citrom
  • 1 ek méz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint besózzuk, és egy kicsit állni hagyni.

Ezután duplán bepanírozzuk.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk bele a hússzeleteket.

Ezután bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, majd belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat.

Elkezdjük sütni, és közben rácsorgatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét.

Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére