Főoldal / Egytálételek / Rázottka (Straszanka)

Rázottka (Straszanka)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rázottka (Straszanka)

Rázottka (Straszanka)

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1/2 kg hordós savanyú káposzta
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és feltesszük főlni annyi vízben amennyi ellepi és egy nagy csipet sóval.
Addig a szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát egy edényben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, majd mikor minden megsült hozzáadom a káposztát is és 5 percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a megfőtt és leszűrt burgonyához, és összerázzuk. Lehet a burgonyát megtörni de nem szükséges. (mi úgy szeretjük)

Csak úgy magában tálaljuk.

Lehet sütni hozzá kolbászt is és tejföllel is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok.

Rázottka (Straszanka) 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére