Reformos almás pite
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót hozzáadva tésztát gyúrunk belőle.
Amikor összeállt 2 cipót formázunk belőle.
Az egyik, amelyik a sütemény alja lesz, picit nagyobb legyen, hogy jusson a széleire is tészta.
Az almát nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés nádcukorral és fahéjjal ízesítjük, majd félretesszük, hogy levet eresszen.
A nagyobbik tésztacipót, lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott kimorzsázott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsit.
A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával és darált dióval.
Az almát alaposan kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztán. Az alma tetejét kevés zsemlemorzsával és dióval megszórjuk.
A második tésztacipót is kinyújtjuk, és betakarjuk vele az almás töltelék tetejét.
Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.