Főoldal / Desszertek / Reformos almás pite

Reformos almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Reformos almás pite

Reformos almás pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 12 dkg barna nádcukor (vagy eritrit)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 2-3 ek. barna nádcukor
  • fahéj

A szóráshoz:

  • 10 dkg darált dió
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót hozzáadva tésztát gyúrunk belőle.
Amikor összeállt 2 cipót formázunk belőle.
Az egyik, amelyik a sütemény alja lesz, picit nagyobb legyen, hogy jusson a széleire is tészta.

Az almát nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés nádcukorral és fahéjjal ízesítjük, majd félretesszük, hogy levet eresszen.

A nagyobbik tésztacipót, lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott kimorzsázott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsit.

A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával és darált dióval.
Az almát alaposan kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztán. Az alma tetejét kevés zsemlemorzsával és dióval megszórjuk.

A második tésztacipót is kinyújtjuk, és betakarjuk vele az almás töltelék tetejét.
Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Reformos almás pite 4.91/5 (11 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére