Főoldal / Desszertek / Részeg Izidor

Részeg Izidor

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Részeg Izidor

Részeg Izidor 2

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 8 ek víz
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaópor

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl rum
  • kb. 1 dl tej

A krémhez:

  • 4 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vízzel összehabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

A lisztes keverék felét belekeverjük a cukros tojássárgás keverékbe, majd lazán belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habot.

Végül lazán beleforgatjuk a maradék kakaós lisztes keveréket. (vigyázva hogy a fehérjehab, ne nagyon törjön össze)
Tepsibe simítjuk, tűpróbáig sütjük.

A töltelék anyagait jól összekeverjük, és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

A krémhez a tojásokat a porcukorral és a kakaóval gőz fölött addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és jól kikeverjük.

Ezzel a krémmel vonjuk be a süteményünk tetejét.
Mazsolával/ tortadarával/ dióval díszítjük.

 

Részeg Izidor 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére