Resztelt máj főtt burgonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A májat 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a májat, fehéredésig dinszteljük, majd 1 pohár vizet öntünk rá, és ízlés szerint fűszerezzük.
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük. Ha puha a máj, beleöntjük a bort, összeforraljuk, és a főtt burgonyával tálaljuk. Mindenki a fogyasztásnál a tányérján sózza meg ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
A májat rövid ideig főzzük csak, mert minél többet van a lángon, annál keményebb lesz. Ha nem akar puhulni mert öreg a máj, egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk hozzá az puhítja.