Retek savanyúság

        
        
        
| Hozzávalók:
2 csokor nagy vajretek (kb. 50 dkg)1 fej lilahagyma2 fej fokhagyma1 szál torma (kb. 7 cm-es)5 db chili paprika0,7 l mézes almaecet2 tk só4 tk őrölt fekete bors2 tk egész színes bors bors | 
| Elkészítési idő: | 10 perc | Fogyókúrás: | nem |  
| Költség: | 500-1000 FT | Vegetáriánus: | igen |  
| Adagok: | 6 főre | Gluténmentes: | nem |  
| Nehézség: | Egyszerű | Laktózmentes: | nem |  
 | 
Elkészítés:
A reteknek levágom a gyökér részét,a végeit, és megmosom. Vékony karikákra szeletelem, a lilahagymát is karikára vágom. A fokhagymát és a tormát szeletelem.
Egy üvegbe rétegezve lerakom a retket, a lilahagymát, a felvágott chilit, a tormát és a fokhagymát, közben sózom, borsozom, szórok bele egész borsszemeket is. Amikor megtelt az üveg, ráöntöm az ecetet, lezárom, hűtőbe teszem legalább 24 órára.
 Hobbychef (702 Recept)
 Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.
![]()