Elmentem!Retek savanyúság
Hozzávalók:
- 2 csokor nagy vajretek (kb. 50 dkg)
- 1 fej lilahagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 szál torma (kb. 7 cm-es)
- 5 db chili paprika
- 0,7 l mézes almaecet
- 2 tk só
- 4 tk őrölt fekete bors
- 2 tk egész színes bors bors
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A reteknek levágom a gyökér részét,a végeit, és megmosom. Vékony karikákra szeletelem, a lilahagymát is karikára vágom. A fokhagymát és a tormát szeletelem.
Egy üvegbe rétegezve lerakom a retket, a lilahagymát, a felvágott chilit, a tormát és a fokhagymát, közben sózom, borsozom, szórok bele egész borsszemeket is. Amikor megtelt az üveg, ráöntöm az ecetet, lezárom, hűtőbe teszem legalább 24 órára.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.