Ribizlikrémes-mákkrémes kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A ribizlikrémhez:
A mákkrémhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojás fehérjével, és a cukorhelyettesítővel habot verünk. Belekeverjük a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszából 4 db 25×25 cm-es lapot sütünk.
A ribizlikrém elkészítése:
A joghurtot összeforraljuk a cukorpótlóval, és 20 dkg összetört ribizlivel. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, és a hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
A mákkrém elkészítése:
A mákot a leforrázzuk a tejjel, és alacsony lángon sűrűre főzzük.
Vízgőz felett a tojássárgáját a cukorhelyettesítővel besűrítjük, kihűtjük.
A kihűlt mákot, és a kihűlt tojáskrémet összekeverjük. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és a hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
Összeállítás
A 25×25 cm-es formába lerakunk egy lapot, rákenjük a mákkrém felét, amire egy újabb lapot fektetünk erre került ribizlikrém fele és a maradék ribizli felével megszórjuk.
Erre kerül a harmadik lap, maradék mákkrém, a negyedik lap és a maradék ribizlikrém. A tetejét ribizli szemekkel díszítjük.
Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.