Főoldal / Desszertek / Ribizlis őzgerinc sütemény

Ribizlis őzgerinc sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ribizlis őzgerinc sütemény

Ribizlis őzgerinc sütemény

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. sütőpor
  • 14 ek. finomliszt
  • 1,5 dl hideg tej
  • 30 dkg piros ribizli
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. zsemlemorzsa

A formához:

  • 1 ek. vaj vagy margarin
  • 1 ek. finomliszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 3 egész tojást a cukorral habzásig verjük. Hozzáadjuk a pici sót, a sütőport és a lisztet, végül a hideg tejet. Jó simára keverjük.
A fele tésztamennyiséget vajjal kikent, liszttel beszórt őzgerincformába öntjük. 180 foos sütőbe tesszük és 10 perc alatt elősütjük.

Kivesszük, rászórjuk a (mosott, lecsepegtetett) ribizlit, a 2 evőkanál cukorral megszórjuk, majd kevés morzsával meghintjük. Végül ráöntjük a maradék tésztát.
Visszatesszük a sütőbe ahol világosbarnára sütjük. (Tűpróba!)

Kihűlve, a bordáknál szeletelve tálaljuk!

Jó étvágyat!!

Ribizlis őzgerinc sütemény 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére