Rigó Jancsi muffin Györgyi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a vége-felé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, majd belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük. Elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük. (tűpróba!)
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagon levágjuk.
A hűtő-hideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomunk a krémből.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a “muffintetőket”.
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tároljuk.