Főoldal / Desszertek / Rigó Jancsi szelet Györgyi konyhájából

Rigó Jancsi szelet Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rigó Jancsi szelet Györgyi konyhájából

rigo-jancsi-gyorgyi-konyhajabol

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 2,5 kanál liszt

A csokimázhoz:

  • 10 dkg vaj (fontos, hogy ne margarin legyen!)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk.

A tésztához a kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és a 10 kanál vizet elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a durvára vágott diót.

A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk, lehetőleg úgy, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütési idő függ a tepsink méretétől, ha kisebb tepsit használunk, magasabb lesz a sütiben a tészta réteg, ha nagyobbat akkor vékony.

A tejből és a lisztből pépet főzünk, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajjal kihabosított porcukrot. A krémet a teljesen kihűlt tésztára simítjuk.

A mázhoz a vajat, a kakaót és a cukrot folyósra melegítjük és a krém tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, majd kockákra vágva kínáljuk.

Nem a megszokott Rigó Jancsi, de mi így szeretjük.

Rigó Jancsi szelet Györgyi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére