Rigó Jancsi szelet Györgyi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk.
A tésztához a kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és a 10 kanál vizet elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a durvára vágott diót.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk, lehetőleg úgy, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütési idő függ a tepsink méretétől, ha kisebb tepsit használunk, magasabb lesz a sütiben a tészta réteg, ha nagyobbat akkor vékony.
A tejből és a lisztből pépet főzünk, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajjal kihabosított porcukrot. A krémet a teljesen kihűlt tésztára simítjuk.
A mázhoz a vajat, a kakaót és a cukrot folyósra melegítjük és a krém tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, majd kockákra vágva kínáljuk.
Nem a megszokott Rigó Jancsi, de mi így szeretjük.