Főoldal / Desszertek / Robbanós krémes mákos sütemény

Robbanós krémes mákos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Robbanós krémes mákos sütemény

Robbanós krémes mákos sütemény

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • fél cs Rama
  • 6 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 db sütőpor
  • 2 ek mák

Krémhez:

  • fél l tej
  • 2 db vanília ízű puding 
  • 3 db robbanós cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • fél Rama
  • 6 ek cukor

Tetejére:

  • 1 ek Rama
  • 1 ek kakaó
  • 1 ek cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A 6 tojássárgáját, 6 evőkanál porcukorral, fél csomag margarinnal habosra keverjük.
A lisztet sütőporral, mákkal elkeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet elkeverjük az egyes pontban írt masszával, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, óvatosan keverjük a tojásfehérjét a masszához.
2 lapot sütünk belőle, olajozott, lisztezett tepsiben, és előmelegített sütőben.

A krémet elkészítjük. A pudingot a rajta levő utasítások szerint elkészítjük. Még a meleg pudinghoz adjuk a fél margarint, és elkeverjük.
Teljesen hagyjuk kihűlni, és beletesszük a robbanós cukort és a lereszelt csokoládét. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a puding teljesen hideg legyen, mert akkor a robbanós cukor elolvad, és nem érjük el a hatást, hogy evés közben robban a szánkban a cukor.
Az első lapra rákenjük a pudingot, rátesszük a másik lapot. A tetejére a hozzávalókat tűzön összeforraljuk, és csak rácsurgatjuk a süteményre.

Tipp / megjegyzés:
Gyerek bulikra, zsúrokra. Vagy nekünk felnőtteknek, hogy néha mi is legyünk gyerekek. De jó is volt.
Saját recept.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére