Robbanós krémes mákos sütemény
Hozzávalók:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A 6 tojássárgáját, 6 evőkanál porcukorral, fél csomag margarinnal habosra keverjük.
A lisztet sütőporral, mákkal elkeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet elkeverjük az egyes pontban írt masszával, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, óvatosan keverjük a tojásfehérjét a masszához.
2 lapot sütünk belőle, olajozott, lisztezett tepsiben, és előmelegített sütőben.
A krémet elkészítjük. A pudingot a rajta levő utasítások szerint elkészítjük. Még a meleg pudinghoz adjuk a fél margarint, és elkeverjük.
Teljesen hagyjuk kihűlni, és beletesszük a robbanós cukort és a lereszelt csokoládét. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a puding teljesen hideg legyen, mert akkor a robbanós cukor elolvad, és nem érjük el a hatást, hogy evés közben robban a szánkban a cukor.
Az első lapra rákenjük a pudingot, rátesszük a másik lapot. A tetejére a hozzávalókat tűzön összeforraljuk, és csak rácsurgatjuk a süteményre.
Tipp / megjegyzés:
Gyerek bulikra, zsúrokra. Vagy nekünk felnőtteknek, hogy néha mi is legyünk gyerekek. De jó is volt.
Saját recept.