Főoldal / Szárnyas Ételek / Rókagombás csirketokány

Rókagombás csirketokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rókagombás csirketokány

Rókagombás csirketokány

Hozzávalók:

  • 20 dkg rókagomba
  • 1 cs. csavart tészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • bors
  • majoránna
  • 1 kiskanál piros paprika
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 3 dl tej
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
A csirkemellet vékony csíkokra felszeleteljük, majd rátesszük a hagymára, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával, és kevergetve pár percig pirítjuk. Rádobjuk a szeletelt rókagombát, felöntjük kevés vízzel és lefedve 15-20 perc alatt puhára főzzük.

A tejfölt a liszttel csomómentesére kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és az egészet ráöntjük a gombás húsra, majd egyet melegítünk rajta és szépen besűrítjük.
A tésztát forró sós olajos vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a gombás csirketokánnyal tálaljuk.

Rókagombás csirketokány 3.50/5 (6 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére