Főoldal / Vegetáriánus / Rokfort sajttal töltött gomba

Rokfort sajttal töltött gomba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rokfort sajttal töltött gomba

Rokfort sajttal töltött gomba

Hozzávalók:

  • 12 db közepes gombafej
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg finom liszt
  • 2 dl tej
  • őrölt fehér bors

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük.

A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen.

Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.

A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére