Ropogós malacoldalas
Hozzávalók:A sült oldalashoz:
A káposztához:
|
|
Elkészítés:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá.
Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát.
Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal.
Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
Jó étvágyat kívánok hozzá!