Ropogós szezámmagos ostya – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kézi habverővel picit felverjük. Elég kézi habverővel, csak amíg picit elkezd habosodni. Hozzáadjuk a sót, az olvasztott olajat, a tejet, citromlevet és elkeverjük.
A tápiókát, a szezámmaglisztet és a szódabikarbónát elvegyítjük és a masszához adjuk. Csomómentesre kikeverjük, majd beleforgatjuk a szezámmagot is.
Bekapcsoljuk az ostyasütőt, majdnem a maximum hőmérsékletre. Pici olajjal bekenjük., majd beleteszünk egy evőkanálnyi masszát, rácsukjuk a fedelét és pár perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Addig folytatjuk, míg el nem fogy a massza. Fontos, hogy jól átsüssük, különben nem lesz ropogós.
Tipp / megjegyzés:
Talán jól jön az info azoknak, akiknek nincs ilyen elektromos ostyasütőjük. A visszajelzések szerint a recept működik a régi hagyományos tallérsütőben és gofri sütőben is. Gofri sütőben kicsit vastagabb lesz, de jó ropogós.