Roppanós-sós kifli
Hozzávalók:
A kenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a lisztet, a sót, és elkeverjük. Apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 4 cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.
Egy gáz tepsit vastagon kikenünk a 12,5 dkg margarinnal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben arany színűre sütjük.
A kiflink igen finom, ropogós lesz a margarintól, amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.