Főoldal / Befőzés / Rostos birsalma üdítő

Rostos birsalma üdítő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rostos birsalma üdítő

Rostos birsalma üdítő

Hozzávalók:

  • birsalmapép (2 kg)
  • 1 citrom vagy kevés citromsav
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor vagy édesítő
  • víz
  • kevés nátrium-benzonát
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Birsalmát jól megmossuk a héját rajtahagyjuk. Négy felé vágjuk, magházát eltávolítjuk,és feldaraboljuk. Annyi vízbe feltesszük főni hogy éppen ellepje. Megpuhult leszűrjük (levét meghagyjuk) paradicsom passzírozón vagy robotgépen átdaráljuk. ( Ha többet készítünk mehet ugyanabba a lébe a következő adag birsalma.)

A pépet egy lábasba tesszük, majd felengedjük vízzel,(mindenki annyit tesz bele amilyen sűrűre szeretné ,én 2 kg péphez kb 5 liter vizet adtam). Ízlés szerint beletesszük a citrom levét vagy citromsavat, a cukrot vagy édesítőt, a szegfűszeget, a fahéjat és kb 5-6 percig főzzük. A legvégén beletesszük a tartósítót (én fél kávéskanállal tettem).

Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére