Rostos birsalma üdítő
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Birsalmát jól megmossuk a héját rajtahagyjuk. Négy felé vágjuk, magházát eltávolítjuk,és feldaraboljuk. Annyi vízbe feltesszük főni hogy éppen ellepje. Megpuhult leszűrjük (levét meghagyjuk) paradicsom passzírozón vagy robotgépen átdaráljuk. ( Ha többet készítünk mehet ugyanabba a lébe a következő adag birsalma.)
A pépet egy lábasba tesszük, majd felengedjük vízzel,(mindenki annyit tesz bele amilyen sűrűre szeretné ,én 2 kg péphez kb 5 liter vizet adtam). Ízlés szerint beletesszük a citrom levét vagy citromsavat, a cukrot vagy édesítőt, a szegfűszeget, a fahéjat és kb 5-6 percig főzzük. A legvégén beletesszük a tartósítót (én fél kávéskanállal tettem).
Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.