Rozmaringos csirkecombok Zsike konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk/vagy megsikáljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Ha újburgonyát használunk ami szép apró szemű, maradhatnak egyben is.
A csirkecombokat megmossuk, alaposan besózzuk.
Az olajat összekeverjük 1 kiskanál sóval, 1 ek. felaprított rozmaringgal, őrölt borssal, a zúzott fokhagymával és a citromlével.
A páccal alaposan bedörzsöljük a combokat.
Egy hőálló edénybe belehalmozzuk a burgonyát, majd a tetejére halmozzuk a csirkecombokat, és 1-2 ág friss rozmaringot. A tálat sütőzacskóba húzzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol kb 45 perc alatt megsütjük.
Ekkor a fóliát felvágjuk, és a combokat a sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
A csirkecombokat a vele sült burgonyával és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.