Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatom a rumba.
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, és feltekerem. Beteszem egy serpenyőbe, öntök alá bort, letakarom alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Közben a krumplit és a répát megpucolom. A krumplit feldarabolom, és megfőzöm. A répát csíkokra vágom, vajon megdinsztelem. A krumplit összetöröm, és a vajjal összekeverem.
Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeletelem.
Tálaláskor teszek a tányérra húst, mellé répát, kanalazok rá krumplit és rakok rá egy kupac csalamádét.
Tipp / megjegyzés:
Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.