Rumos diós almás pite

| Hozzávalók:Hozzávalók 40×30-as tepsihez: 
 A tészta lekenéséhez: 
 A töltelékhez: 
 A díszítéshez: 
 | 
 | 
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal, rummal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				



 
											 
											