Elmentem!Sacher szelet
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 db tojás
- 2,5 dkg porcukor
- 10 dkg barna cukor
- 8 dkg g liszt
- 8 dkg vaj (vagy margarin)
- 8 dkg étcsokoládé
- 12 g kakaópor
A sárgabarackzseléhez:
- 25 dkg sárga barack
- 6 dkg cukor
- 90 ml víz
- fahéj ízlés szerint
- 3 lap zselatin
A csokoládéréteghez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Először a piskótát sütjük meg.
A lisztet a kakaóporral keverjük össze. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz fölött. A vajat a porcukorral verjük habosra. A tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját adjuk a kihabosított vajhoz. Ne keverjük túl sokáig, mert akkor omlós lesz a piskóta. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét a barna cukorral verjük kemény habbá és keverjük a csokis részhez. Végül adjuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
Simítsuk egy 18×21 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe és 165 fokon süssük kb. 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kisült, tegyük félre hűlni.
Készítsük el a sárgabarack zselét. A vízből és a cukorból készítsünk cukorszirupot, majd tegyük bele a darabokra vágott barackot és a fahéjat. Főzzük néhány percig majd turmixoljuk simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, majd keverjük a még meleg szószba. Hagyjuk egy picit hűlni, majd öntsük a kihűlt piskótára. Tegyük hűtőbe amíg a barackzselé megdermed.
A csokis részhez a tejszínt melegítsük fel és tördeljük bele a csokoládét, hogy megolvadjon. Tegyük hűtőbe dermedni. Amikor már megdermedt, vegyük ki a a hűtőből és habverővel habosítsuk ki. Simítsuk a habot a zselére vagy töltsük habzsákba és nyomjunk kis halmokat a felszeletelt sütik tetejére.
Sacher szelet 5.00/5 (2 értékelés)
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...