Sajtkrémes pórés hagymakrémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra, a pórét karikára vágjuk és pici olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk. Elég sokáig tart, közben kevergetni kell, hogy oda ne égjen.
Soknak tűnhet vaj, de ennyi hagymához nem sok, így lesz finom krémes. Lehet csak olajat is használni, de vajjal sokkal finomabb.
Amikor a hagyma eléggé megpuhult, akkor felöntjük kevés vízzel, majd botmixerrel pürésítjük. Majd felöntjük a maradék vízzel, és hozzáadjuk a leveskockákat.( Én a bioboltban vettem adalékmenteset, de persze ha van igazi húsleves esetleg zöldség lé, az még jobb.)
Sózzuk, borsozzuk, és a szép színe miatt hozzáadjuk a kurkumát.
A sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel és egy pici forró levessel, majd a leveshez öntjük és felforraljuk.
Kínálhatjuk sajtos grillszendviccsel, vagy pirított kenyérkockákkal is.
Laktató leves, ami után nem kell második fogás.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Ha lett volna otthon fehérbor, egy kicsit tettem volna bele abból is.