Főoldal / Levesek / Sajtleves zöld spárgával fehérborral

Sajtleves zöld spárgával fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtleves zöld spárgával fehérborral

Sajtleves zöld spárgával fehérborral 1

Hozzávalók:

  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 6 síp zöld spárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olíva olaj
  • egy nagy kanál vaj
  • 4 dl tej
  • 1 dl fehér bor (Muskotály)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.

Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel, s a spárga főzővízével.

Fűszerezem, majd beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével.

Állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt beleöntöm a bort.

Tálaláskor ráteszem a spárga csúcsokat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom.

Fehér bort iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére