Sajtos babapiskóta
Hozzávalók:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a reszelt sajt 3/4 részét, a tejfölt, a sót, a köménymagot, a borsot, végül a felfutott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk. Konyharuhával letakarva negyed órát pihentetjük.
A megkelt tésztacipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, és piskóta formával kiszaggatjuk. Vajazott vagy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
Felvert egész tojással megkenjük, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.
Több mint 2 gáztepsivel lesz, ebből a mennyiségből!