Sajtos csónakok
Hozzávalók:
A formázáshoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat az itt megadott sorrendben bepakoljuk a kenyérsütő üstjébe, és bedagasztjuk a tésztát. (Persze gép nélkül is be lehet dagasztani a tésztát a szokásos módon.)
Amikor a dagasztás leállt, áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A duplájára kelt tésztát rozsliszttel hintett deszkán átgyúrjuk, majd 8 darabba vágjuk és 10 percig hagyjuk piheni.
Pihentetés után egyenként kinyújtjuk őket, jó bőven megszórjuk reszelt sajt keverékkel és megformázzuk a képen látható módon.
Tetszés szerinti nagyságúra lehet formázni, de csinosabbak, ha kisebbek.
A bagettek tetejét még meghintjük a rozsliszttel és sütőpapíros tepsire rakjuk. Lefedve hagyjuk kelni, kb.40 percig.
A tetejüket egy éles késsel bevágjuk hosszában, még szórunk a tetejére is reszelt sajtot és 220 fokos vízgőzös sütőben 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 190 fokra és még olyan 15 percig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Ahogy sül, szépen kinyílik a bagett a vágásnál.
Tipp / megjegyzés:
Én a sütő aljába egy alumínium tálcát szoktam állítani, abba forró vizet öntök mikor bekapcsolom a sütőt, ezt majdnem minden kelt tésztánál így csinálom.
Mikor a bagettek kész vannak, akkor rácson ki kell hűteni. Nagyon ajánlom mindenkinek, mert ez is egyszerű és gyors, tartalmas levesek, raguk mellé nagyon finom.