Főoldal / Kelt tészták / Sajtos hajtovány

Sajtos hajtovány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos hajtovány

Sajtos hajtovány 1

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • 3 dl langyos tej
  • pici cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 kicsi tojás (S-es)
  • 1 kk. só
  • 10-15 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 1 tojás
  • kevés reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, lágy tésztát dagasztunk belőle és hagyjuk a duplájára kelni.
(kenyérsütőgép helyett a kézi robotgép dagasztó karjával, vagy a saját kezünkkel is megdagaszthatjuk a tésztát)

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. (amilyen vékonyra csak tudjuk)
A töltelék hozzávalóit elkeverjük, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, mint a bejglit és rombusz alakúra felszeleteljük.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól 2-3cm távolságra, majd kb 20 percig kelni hagyjuk.
Ha megkelt, a tetejét lekenjük a maradék felvert tojással, és megszórjuk kevés reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20perc alatt aranybarnára sütjük.

Sajtos hajtovány 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére