Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas
Hozzávalók:
A pörkölt készítéséhez:
A tetejére:
A tál kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A karfiol és a brokkoli rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a darált húst és a többi pörkölt hozzávalóval együtt készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.
A tejszínes sajtot a tejföllel simára keverjük, majd belekeverjük a zöld fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
A fele zöldséget (brokkolit,karfiolt) a tepsi alján elterítjük, majd eloszlatjuk rajta a pürésített pörköltet. Meglocsoljuk a tejszínes-tejfölös öntettel, befedjük a maradék zöldséggel. Meglocsoljuk a tejszínes szósszal, és meghintjük reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.