Főoldal / Desszertek / Sajtos pöffeteg

Sajtos pöffeteg

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos pöffeteg

Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.

Hozzávalók:

(kb.20 db-hoz)

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt (edami, trappista…)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1/3 csomag sütőpor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tk. só
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)

A hempergetéshez: (ízlés szerint)

  • szezámmag
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat keverjük össze a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal.

Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és keverjük, gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük legalább egy órára hideg helyre, vagy a hűtőbe. (ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverjünk hozzá)

A tésztából formázzunk nagyobb diónyi golyókat, majd ízlés szerint hempergessük meg szezámmagba. (meghempergethetjük még pl. köménymagba, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére