Sajtos pöffeteg
Hozzávalók:(kb.20 db-hoz)
A hempergetéshez: (ízlés szerint)
|
|
Elkészítés:
A puha vajat keverjük össze a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal.
Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és keverjük, gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük legalább egy órára hideg helyre, vagy a hűtőbe. (ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverjünk hozzá)
A tésztából formázzunk nagyobb diónyi golyókat, majd ízlés szerint hempergessük meg szezámmagba. (meghempergethetjük még pl. köménymagba, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.