Sajtos pogácsa II
Hozzávalók:
A tetejére
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.
A lisztet a margarinnal,sóval és a sajttal elmorzsolom.Hozzáadom a tojás sárgáját, a tejfölt, és a már felfutott élesztőt.
A tésztát összedolgozom.És egy fél órát hagyom pihenni.
A fél óra elteltével, a tésztát téglalap alakúra kinyújtom, és háromba össze hajtom, majd 20 percet pihentetem.
Ezt még 2x megismételem.
Amikor a háromszori hajtás megtörtént, a tésztát kinyújtom, a tetejét késsel bevagdosom.Közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom. A tetejét tojással lekenem, és sajttal, kömény maggal (elhagyható) megszórom.
200 fokon szép pirosra megsütöm.
Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.