Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos snidlinges rizsgolyók

Sajtos snidlinges rizsgolyók

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos snidlinges rizsgolyók

Sajtos snidlinges rizsgolyók

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 cs snidling vagy 2 szál újhagyma
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg trappista sajt
  • zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag
  • étolaj a sütéshez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.

A snidlinget apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.

A rizsbe keverjük a snidlinget, tojást. Ízesítjük borssal ételízesítővel, sóval ha szükséges.

A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.

Megformázzuk és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

Joghurtos salátát készítettem mellé de adhatjuk köretnek is.

Sült húsok mellé is finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére