Sajtos stefánia vagdalt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az 5 db tojást feltesszük főni, és a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
A kenyeret vízbe beáztatjuk.
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart vízben áztatott kenyeret, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és a többi hozzávalót és fűszert a sajt kivételével.
Összedolgozzuk a húst, majd kitesszük egy tálcára amit előtte morzsával behintettünk.
A húst kilapítjuk, és a közepébe tesszük a kemény megpucolt főtt tojásokat, és ráhajtjuk többi kilapított húst, rudakat készítünk belőle.
Tepsibe tesszük, és a tetejét tojással lekenjük. Alufóliával lefedve 190 fokon megsütjük.
Amikor már megsült a fasírt levesszük róla az alufóliát, és a reszelt sajttal bőven megszórjuk.
Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt rápirul.
Így készül a sajtos Stefánia vagdalt.
Tipp / megjegyzés:
A Stefánia vagdalt más-néven egybesült fasírt, melynek fő jellemzője, hogy főtt tojást tartalmaz valamilyen formában.