Főoldal / Birka / Marha / Sajtos tejfölös tepsis fasírt

Sajtos tejfölös tepsis fasírt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos tejfölös tepsis fasírt

Sajtos tejfölös tepsis fasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús bekeverve fasírtnak (mindenkinek van bevált receptje szerintem)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajtkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors

A tetejére:

  • reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húsból ízlésünk szerint bekeverjük a fasírtot. (Használatunk sertést, marhát, vagy pulykahúst is.) Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal és kb. másfél ujjnyi vastagon belesimítjuk a fasírthúst.

A tejfölt a puha krémsajttal, a sóval, a borssal, az összenyomott fokhagymával és keményítővel kikeverjük. Hozzáadunk még olyan 15 dkg reszelt sajtot is, és rákenjük a hús tetejére.  A tepsit, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a széle el nem kezd pirulni. Ekkor kivesszük, megszórjuk még bőven reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, ahol addig sütjük, amíg a teteje szép aranysárga nem lesz. Kockákra vágva tetszőleges körettel tálaljuk.

Zöldséges rizzsel tálaltam, de kenyérrel, savanyúsággal is finom.

Tipp / megjegyzés:
A hús fűszerezésénél lehet variálni, nem csak a hagyományos fűszereket, hanem mást is használhatunk. A családomnak nagyon ízlett ez az étel, ez is marad most már a repertoárban.

A fasírtot mindenki a saját ízlése szerint keverje be, bár én mindig változtatok valamit a fűszerezésen, hogy ne legyen unalmas, ez most oreganos volt és egy kisebb répát is reszeltem bele.

Sajtos tejfölös tepsis fasírt 2.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére