Sajtos-tejszínes rakott hús
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják a húst.
A csirkemájat tisztítsuk meg az eres részétől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután szórjuk meg egy kevés sóval, majd forgassuk össze.
A tejszínt keverjük simára a liszttel, a sajtot reszeljük le.
A tepsit kenjük ki a margarinnal (v. vajjal), majd tegyünk szorosan egymásmellé négy szelet befűszerezett húst.
Ezután helyezzük a hússzeletekre a csirkemájat, majd szórjuk meg a reszelt sajt 3/4 részével. Ezután helyezzük rá, szintén szorosan egymásmellé a maradék négy szelet húst, majd óvatosan öntsük rá a tejszínes-lisztes keveréket. Végül szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 60-70 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Pl. krumplipürét, rizst, vagy éppen salátát.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, majd az ízlés szerint készített körettel kínáljuk.