Sajtos-tejszínes rakott hús

Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják a húst.
A csirkemájat tisztítsuk meg az eres részétől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután szórjuk meg egy kevés sóval, majd forgassuk össze.
A tejszínt keverjük simára a liszttel, a sajtot reszeljük le.
A tepsit kenjük ki a margarinnal (v. vajjal), majd tegyünk szorosan egymásmellé négy szelet befűszerezett húst.
Ezután helyezzük a hússzeletekre a csirkemájat, majd szórjuk meg a reszelt sajt 3/4 részével. Ezután helyezzük rá, szintén szorosan egymásmellé a maradék négy szelet húst, majd óvatosan öntsük rá a tejszínes-lisztes keveréket. Végül szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 60-70 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Pl. krumplipürét, rizst, vagy éppen salátát.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, majd az ízlés szerint készített körettel kínáljuk.
Receptkirály.hu Receptek képekkel