Főoldal / Sertés ételek / Sajtos-tejszínes rakott hús

Sajtos-tejszínes rakott hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos-tejszínes rakott hús

Sajtos-tejszínes rakott hús

Hozzávalók:

  • 8 szelet hús (pl. karaj, tarja..)
  • 4-5 db csirkemáj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 5 dkg margarin (v. vaj)
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják a húst.

A csirkemájat tisztítsuk meg az eres részétől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután szórjuk meg egy kevés sóval, majd forgassuk össze.

A tejszínt keverjük simára a liszttel, a sajtot reszeljük le.

A tepsit kenjük ki a margarinnal (v. vajjal), majd tegyünk szorosan egymásmellé négy szelet befűszerezett húst.

Ezután helyezzük a hússzeletekre a csirkemájat, majd szórjuk meg a reszelt sajt 3/4 részével. Ezután helyezzük rá, szintén szorosan egymásmellé a maradék négy szelet húst, majd óvatosan öntsük rá a tejszínes-lisztes keveréket. Végül szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 60-70 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Pl. krumplipürét, rizst, vagy éppen salátát.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, majd az ízlés szerint készített körettel kínáljuk.

Sajtos-tejszínes rakott hús 5.00/5 (3 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére