Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sajtos zöldborsós krumplisaláta

Sajtos zöldborsós krumplisaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos zöldborsós krumplisaláta

Sajtos zöldborsós krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db lila hagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1-2 ek tárkonyecet
  • 1 tk ételízesítő
  • cukor

Öntet hozzávalói:

  • 1 pohár tejföl (én 2 dl tettem)
  • 1 tk csípős mustár (én magosat tettem)
  • 1 mk currypor
  • őrölt fehér bors
  • cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, (így könnyebb megpucolni) kicsit állni hagyni, majd megpucoljuk, és lekarikázzuk.

A borsót enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A hagymát nagyon apróra felvágjuk.

Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira és így hagyjuk teljesen kihűlni.(ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek)

Az öntethez egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.

10 dkg ízlés szerinti sajtot vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórjuk.

Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk sültek vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére