Sajtos zöldborsós krumplisaláta
Hozzávalók:
Öntet hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, (így könnyebb megpucolni) kicsit állni hagyni, majd megpucoljuk, és lekarikázzuk.
A borsót enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira és így hagyjuk teljesen kihűlni.(ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek)
Az öntethez egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.
10 dkg ízlés szerinti sajtot vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórjuk.
Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk sültek vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.