Főoldal / Sertés ételek / Sajttal és füstölt főtt csülökkel töltött dagadó

Sajttal és füstölt főtt csülökkel töltött dagadó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttal és füstölt főtt csülökkel töltött dagadó

Sajttal és füstölt főtt csülökkel töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kg körüli dagadó
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 egész tojás
  • 2 ek mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj a hagyma pirításához
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csülköt megfőzzük, apróra szeljük, hozzáadjuk a mustárt és pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük.

A dagadót megtisztítjuk és felszúrjuk majd sózzuk.

A hagymát kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a csülökhöz.

Beletesszük a reszelt sajtot,  az apróra vágott petrezselymet és a tojást. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a dagadót.

Összetűzzük, tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon fólia alatt. 50 percig sütjük.Majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Tipp / megjegyzés:
A tölteléket nem sózzuk, mert a csülök elég sós. Hidegen, hidegtálakon is nagyon mutatós és finom.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére