Sajttal kolbásszal töltött kiflik
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A kenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk.
Nyolc egyenlő cikkre vágjuk.
A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük.
A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!