Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Salátatál avocadoval rákkal

Salátatál avocadoval rákkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Salátatál avocadoval rákkal

Salátatál avocadoval rákkal

Hozzávalók:

  • 1/2 db avokádó
  • 2 db paradicsom
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1/2 hegyes csípős zöld paprika
  • 3 levél angol saláta
  • 1 maréknyi vegyes saláta
  • 1 szál újhagyma zöldszárral
  • 3 db piros retek
  • 1 kanálnyi rák
  • 1 db mandulával töltött olíva bogyó
  • őrölt fekete bors
  • 1/2 citrom
  • saláta olaj
  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A saláta leveleket egy tányérra helyezem, az avokádót kettévágom, húsát kiszedem, felkockázom.

Az egyik paradicsomot szintén kockára vágom, a másikat negyedelem.

Az avokádó csónakok közepébe kockázott paradicsomot, salátát, rákot helyezek.

Köré rakom a a hagymát, a paprikát, a negyedelt paradicsomokat, és a koktélparadicsomokat, az avokádó egy részét, a retket.

A tetejére teszek még salátát, középre az olíva bogyót.

Sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, és saláta olajjal.

Díszítem egy citrom karikával.

Egy szelet toast kenyérből bruschetát készítek, pirítom, átlósan kettévágom.

Bedörzsölöm fokhagymával, és meglocsolom olíva olajjal, a tányérra helyezem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére