Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Sarah Bernhardt keksz citromos mákos töltelékkel – paleo

Sarah Bernhardt keksz citromos mákos töltelékkel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sarah Bernhardt keksz citromos mákos töltelékkel – paleo

Sarah Bernhardt keksz citromos mákos töltelékkel – paleo

Hozzávalók:

Az alaphoz: (csak fele mennyiségből készült most)

  • 0,5 kg mandula (blansírozott a legjobb, de lehet héjas is) 
  • 2 ek. nyílgyökérpor
  • 20 dkg erythritol (por alakú)
  • 3-4 tojásfehérje

A töltelékhez:

  • 20 dkg totukrém (paleo túró)
  • kb. 12 ek. erythritol (por alakú) ízlés szerint
  • 1 rúd vanília magjai
  • 1,5 dl citromlé
  • 0,5 dl víz
  • 6 lap zselatin 
  • 2 dl. kókuszkrém
  • 3 ek. darálatlan mák

A bevonathoz:

  • 15 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 2 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A mandulát megdaráljuk, majd elkeverjük az édesítővel. (blansírozott mandulával jobb íze lesz, de a héjas is megfelelő) Hozzáadjuk a nyílgyökérport, a tojásfehérjéket és összegyúrjuk. (egyenként adjuk hozzá a fehérjéket, csak akkor tegyünk bele többet, ha szükséges) Nedves kézzel egy vastagabb rudat gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recés késsel kb.fél centisre szeleteljük, és egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A  citromlevet és vizet egy kis fazékba öntjük és felforraljuk. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és feloldjuk a forró citromlében. A totukrémet habosra keverjük az édesítővel és a vaníliarúd kikapart magjaival.

Amikor a citromos lé már nem meleg,  és kezd megdermedni, hozzáöntjük a totukrémhez és simára keverjük. A kókuszkrémet felverjük (ez nem lesz ugyanolyan, mint a tejszín, sokkal tömörebb), majd a citromos krémbe forgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Amikor már szilárdul, habzsákba tesszük és halmokat nyomunk a krémből a mandulás korongok tetejére. Hűtőbe tesszük, míg teljesen meg nem dermed.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kókuszolajat, majd amikor már langyosra visszahűlt, egy kanál segítségével bevonjuk vele a kekszeket.

Tipp / megjegyzés:
A süti alapja a norvég kransekake tésztája, nagyon finom keksz készíthető belőle, ami magában is nagy kedvenc nálunk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére