Sarah Bernhardt keksz citromos mákos töltelékkel – paleo
Hozzávalók:Az alaphoz: (csak fele mennyiségből készült most)
A töltelékhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A mandulát megdaráljuk, majd elkeverjük az édesítővel. (blansírozott mandulával jobb íze lesz, de a héjas is megfelelő) Hozzáadjuk a nyílgyökérport, a tojásfehérjéket és összegyúrjuk. (egyenként adjuk hozzá a fehérjéket, csak akkor tegyünk bele többet, ha szükséges) Nedves kézzel egy vastagabb rudat gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Recés késsel kb.fél centisre szeleteljük, és egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A citromlevet és vizet egy kis fazékba öntjük és felforraljuk. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és feloldjuk a forró citromlében. A totukrémet habosra keverjük az édesítővel és a vaníliarúd kikapart magjaival.
Amikor a citromos lé már nem meleg, és kezd megdermedni, hozzáöntjük a totukrémhez és simára keverjük. A kókuszkrémet felverjük (ez nem lesz ugyanolyan, mint a tejszín, sokkal tömörebb), majd a citromos krémbe forgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Amikor már szilárdul, habzsákba tesszük és halmokat nyomunk a krémből a mandulás korongok tetejére. Hűtőbe tesszük, míg teljesen meg nem dermed.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kókuszolajat, majd amikor már langyosra visszahűlt, egy kanál segítségével bevonjuk vele a kekszeket.
Tipp / megjegyzés:
A süti alapja a norvég kransekake tésztája, nagyon finom keksz készíthető belőle, ami magában is nagy kedvenc nálunk.